ВИШЕ ПОСЛА А ИСТИ БРОЈ ЉУДИ УЗРОК ЗАГУШЕЊА КОД СУБВЕНЦИЈА

 

Београд,04.08.2021.

Tanjug    

  • Све већи број захтева за субвенције у пољопривреди, већа сума субвенција као и успостављање система контроле, доводе понекад до загушења у обради захтева, рекао је за Танјуг министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

"Већ су кренуле да се исплаћују субвенције за 2021. годину, само људи морају да буду свесни да имамо исти број људи који раде и националне мере које су повећане за око два пута", рекао је Недимовић.

Навео је да постоји загушење у погледу обраде захтева и нагласио да се сада контролише сваки захтев у смислу финансијских злоупотреба.

"Имали смо ситуацију на територији Мачванског округа да су од 27 контрола, у 23 утрврђено да се паре трошене ненаменски. Мора и ту да се уведе ред и направи систем контроле", рекао је министар.

Недимовић је рекао да је исплаћено више од 120.000 захтева из 2020. године од укупно поднетих око 134.000, а да је око 6.000 захтева одбијено због неуредне документације.

"И то се дешава. Имамо доста документације на допунама. Мора да се схвати да ово постаје један озбиљан систем, у коме постоји невероватна количина захтева. Из године у годину све их је више", рекао је он.

Навео је и да је у 2020. години било 179.000 грла оваца више него у 2019. години.

"Мора то све неко да обради. Зато идемо на систем "еАграр" који желимо да уведемо 2022. године. Да се електронским путем подносе захтеви за субвенције и исто тако исплаћују. Да убрзамо цео систем и људе ослободимо да могу да се баве конкретним стварима", рекао је он.

Недимовић је истакао да за 2019. годину не постоје захтеви за субвенције који нису плаћени а да је документација уредно поднесена.

"Има оних који су на систему допуна. Просто је - ако не доставиш допуну, нећес добити паре", закључио је министар пољопривреде.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---