- TRŽIŠTE - /12.08.2020./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 19.20 din/kg , pšenica 17.90 din/kg , soja 42.60 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Čikagu: kukuruz 12.33 din/kg , pšenica 17.98 din/kg , soja 32.59 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 11.50 din/kg , pšenica 14.49 din/kg , soja 30.53 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Parizu: kukuruz 19.26 din/kg , pšenica 20.87 din/kg , soja - ;

Šta je sve „zakuvao” Pokrajinski zavod za zaštitu prirode u Deliblatskoj peščari odlukom da sa ispaše protera stado Radojevića?

 

(II)

 

 RADOJEVIĆ NE POZIVA STOČARE NA PROTEST NAJAVLJEN ZA SUTRA 

 

Novi Sad, 11. januar 2021.

Novosadska televizija u emisiji „Otkos” objavila je ovog vikenda da će Aleksandar Radojević, stočar iz Kovina, danas imati razgovore o proterivanju njegovog stada sa Deliblatske peščare u Vladi Vojvodine i Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode. Očekuje se da će od ishoda tih razgovora zavisiti otkazivanje sutrašnjeg prostesta ispred Zavoda na koji su, kao podršku, najavili mnogi stočari. U emisiji „Otkos” je objavljeno da Radojević nije protiv dolaska novih stočara u Deliblato (tamo je 14 godina, pr.urednika portala).

Objavljeno je da Radojević tamo ima oko 1.300 grla stoke i da je novi korisnik pašnjaka pre isteka njegovog ugovora dobio od Zavoda rešenje o korišćenju pašnjaka. Prema našem izvoru, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode rešenje o proterivanju Radojevića zasnovao je i na netačnim podacima o prispelih 400 krava na prostor koji je u 2020. godini koristilo gazdinstvo Radojević. Tako je Zavod načinio grubu grešku u trenutku legitimnog važenja postojećeg rešenja. Naš izvor iz Zavoda tvrdi da će to biti otklonjeno, jer je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ovaj predmet – žalbu uputio na ponovno razmatranje u Zavod.

Aleksandar Radojević danas nije bio dostupan, pa nismo bili u mogućnosti da proverimo ishod njegovih aktivnosti koje je imao u Pokrajinskoj vladi i Zavodu za zaštitu prirode.

Prema svemu sudeći, najavljeni sutrašnji protest stočara ispred Zavoda neće biti održan kako je najavljeno, na čega su, nema sumnje, uticali današnji razgovori koje je vodio Radojević.

Prema poslednjim razgovorima, koje je naš dopisnik imao sa Radojevićem u petak, moglo se naslutiti da ovaj ugledni farmer i nije za okupljanje i pritisak ove vrste na Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, u kome samo njihovom voljom, izgleda, i nije doneto rešenje o proterivanju starosedioca na Deliblatskoj peščari.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---