NOVI KREDITI ZA POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU

Garancijski fond Vojvodine

Novi Sad, 6. septembar 2010.

Garancijski fond AP Vojvodine uspeo je da sa Razvojnom bankom Vojvodine i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objedini dve kreditne linije sa garancijom u iznosu od 150 miliona dinara. Pomenuta banka je obezbedila kreditnu liniju od 100 miliona dinara.
Konkurs za odobravanje garancija bi─çe otvoren do utro┼íka sredstava, a najdu┼że do 30. novembra ove godine.
- Ovim kreditima nastavljamo ulaganje u pobolj┼íanje kvaliteta mehanizacije u Vojvodini i uz saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede i ovom prilikom imamo najpovoljniju ponudu sa kamatom od 7,5 odsto, odnosno bez kamate na 40% iznosa kredita za poslednje dve godine otplate ÔÇô ka┼że za ÔÇ×AgroServisÔÇŁ Teodora Vlahovi─ç, direktor Garancijskog fonda.
Krediti iz sredstava Razvojne banke iznosiće najmanje milion, a najviše 15 miliona dinara, a rok otplate je sedam godina.
Jelena Cvjetan, direktor u Razvojnoj banci upoznala je danas novinare da je 49 poljoprivrednika preuzelo u ovoj banci 1,3 miliona evra i da ova banka i dalje ostaje na usluzi koja je zahvaljuju─çi saradnji sa vojvo─Ĺanskim fondovima efikasna i jeftinija.
- Iako se zovemo Razvojna banka mi poslujemo po zakonu o bankama kao i sve druge banke, otuda nismo sli─Źni bankama istog imena u okru┼żenju, a druga─Źije mo┼że biti jedino ako se donese poseban zakon o razvojnim bankama ÔÇô rekla je Jelena Cvjetan.
Garancijski fond Vojvodine, pored danas objavljenog konkursa namenjenog malim i srednjim preduze─çima, preduzetnicima i zemljoradni─Źkim zadrugama, do kraja ovog meseca ima otvoren i za fizi─Źka lica (zavr┼íava se 30. septembra). Po ovom konkursu tako─Ĺe se omogu─çuje nabavka kombajna, traktora i priklju─Źnih ma┼íina.
Tekst najnovijeg Konkursa je objavljen i na sajtu Garancijskog fonda AP Vojvodine www.garfondapv.org.rs i sajtu Razvojne banke Vojvodine a.d. Novi Sad www.rbv.rs.

(AgroServis)