NOVI BROJ LISTA „GAZDINSTVO” – 156

 

KONKURSI: MILIJARDE BESPOVRATNOG NOVCA POLJOPRIVREDNICIMA

Novi Sad, 17. februar 2021.

Iz štampe je izašao novi broj lista  „Gazdinstvo” (156), u kom smo prednost dali objavljenim konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za bespovratnu podršku poljoprivrednicima koji nameravaju da investiraju u voćarstvo, povrtarstvo, organsku proizvodnju, uzgoj pečuraka, sisteme za navodnjavanje....

U okviru konkursa za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine predviđeno je ukupno 200 miliona dinara.

Za realizaciju konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini  predviđen je ukupan iznos od 90 miliona dinara, a u okviru konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća, povrća (uključujući i pečurke)  opredeljeno je 25 miliona dinara.

Konkursom za nabavku konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru  predviđen je ukupan iznos od 80.000.00 dinara, a za realizaciju konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka predviđen je ukupan iznos do 370.000.000 dinara.

Za realizaciju konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2021. godini predviđen je ukupan iznos do 85.000.000,00 dinara, dok je u okviru konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2021.godini opredeljeno devet miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu obaveštava sve zainteresovane poljoprivrednike sa područja AP Vojvodine da se za sva pitanja vezana za dodelu podsticajnih sredstava koji se dodeljuju putem Konkursa Sekretarijata mogu obratiti Poljoprivrednoj stručnoj službi sa svog područja koji će im pomoći prilikom konkurisanja za podsticaje Pokrajine, odnosno koji će dati pojašnjenja na sva pitanja i pomoći kod popunjavanja potrebne dokumentacije ili izrade traženih dokumenata potrebnih za prijavu na konkurse.

U listu Gazdinstvo možete pročitati i Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini koju je donela Vlada Srbije, a koja je objavljena u „Službenom glasniku RS“, broj 159/20 od 30. decembra 2020. godine.

Ovom uredbom propisuje se za budžetsku 2021. godinu obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu.

List „Gazdinstvo” se prodaje putem pretplate, koju možete zasnovati pozivom na telefon 021/422-713 ili putem mejla: agroprofit.udruzenje@gmail.com.---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Povećati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---