Da li je zemlja dobar uslov za profit?

 

HEKTAR VO─ćNJAKA SA 78 STABALA ORAHA, 10 TRE┼áANJA, 10 ┼áLJIVA... I PRATE─ćIM OBJEKTIMA - 75.000 EVRA

Od┼żaci, 21.06.2022.

Uz sam rub naselja Od┼żaci, na putu za Karavukovo, na prodaju je bezmalo hektar vo─çnjaka sa 78 stabala oraha (u punom rodu), starih 23 godine, a tu je jo┼í 30 kajsija, 10 tre┼íanja, 10 ┼íljiva, manji plastenik i dva objekta – ostava i ku─çica za odmor. Svi zasadi su vezani za navodnjavanje „kap po kap”. Vlasnici nude na prodaju i dve pumpe, prskalice i samohodnu kosa─Źicu.Cena ovog imanja je 75.000 evra (telefon 063/870-8887).

Doma─çini ovde gaje i kupine, koje godi┼ínje donosu rod od 500 kg. Vo─çnjak ima ogradu visine dva metra, sa betonskim stubovima, dvoja ulazna vrata, a uskoro se o─Źekuje i priklju─Źenje na gradsku elektri─Źnu mre┼żu.

O ovoj ponudi konstatovali smo na┼íeg poznatog novinara ─Éor─Ĺa Simovi─ça, koji se bavi vo─çarstvom.

  • Vrednost ovog kapitala ne─çe propasti i za 10 godina vlasnik mo┼że da promeni zasad ili deo. Ovo je realna cena – ka┼że Simovi─ç i dodaje da onaj ko kupuje zna da samo ograda ko┼íta  vi┼íe od 8.000 evra, a da se oranice prodaju i po 3 evra/m2, jo┼í ako orah ima pravilnu krunu, brzo ─çe se na─çi kupac.

Iz agencija za prodaju nekretnina su nam rekli da malo ko nudi na prodaju vo─çnjake, a pogotovo ne dobro razvijene. Cena zemlje, kako ka┼żu, varira i brzo se prodaje i, ┼íto do sada nije bio slu─Źaj, preko no─çi se promeni vlasnik i za male parcele. ─îujemo da se i dalje dobro prodaju tro┼íne ku─çe u okolini ve─çih gradova, ali i na severu Banata.

U okolini Novog Sada, Vrbasa, Ba─Źke Palanke, Sombora i Zrenjanina cena poljoprivrednog zemlji┼íta, koje se nalazi u ┼íiroj gra─Ĺevinskoj zoni, ima cenu od 3-6 evra/m2, ali i 20 i 30 evra/m2. Bilo je i neuobi─Źajenih prodaja: op┼ítina Ada prodala je vi┼íe od 100 ha kvalitetnog poljoprivrednog zemlji┼íta u gra─Ĺevinskoj zoni za oko 12.000 evra/ha investitoru iz Zemuna, iako su mladi poljoprivrednici iz okolnih sela bili spremni da ove oranice plate skuplje i da se vrati status poljoprivrednog zemlji┼íta.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---